Recept van de dag

Valentijns cupcakes met roosje

0
Please log in or register to do it.

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 2-3
Baktijd: ca. 22 minuten

Ingrediënten:
Voor 12 cupcakes

Basismix voor CupCakes Naturel of Chocolade

100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m) (op kamertemperatuur)
Voor decoratie:
Dr. Oetker CupCake Marsepein
Cakevormpjes
Cupcake Topping Vanille of Chocolade
Cupcake Chocolade Schrijfstiften

Extra nodig:
Eventueel muffinbakblik

Bereidingswijze:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Rol van een stukje rode marsepein een bolletje en rol deze met een kunststof roller uit tot een plakje van ongeveer 2 tot 3 mm dik.

Haal daar 5 rondjes uit met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm. Het eerste rondje trek je een beetje uit tot een ovaal. Doe dit heel voorzichtig, anders scheurt de marsepein. Rol dan deze ovaal op tot een rolletje. Als je erin kijkt zie je al de kern van de roos ontstaan.

Het volgende rondje knijp je alleen de bovenkant een beetje plat aan de rand. Vervolgens hou je het blaadje naast de kern van de roos. Zorg dat deze net een millimeter hoger is dan de kern. Plak de onderkant van het rondje vast aan de kern. Vouw de hoeken er losjes omheen zodat het lijkt alsof je kern van je roos een jas aanheeft met een grote kraag die omhoog staat. Duw met de duim de bovenste rand iets naar buiten. Verwerk de andere vier rondjes op dezelfde manier. Zo heb je een roos gemaakt. Als je het roosje nog niet zo mooi vindt, kun je eventueel extra blaadjes toevoegen.

Voor de steel rol je een bolletje groene marsepein uit tot een hele dunne slang. De doornen van de roos zijn kleine groene bolletjes samengedrukt tot driehoekjes.

Rol van een stukje wit marsepein een plakje uit. Maak met een grote ronde uitsteker de bovenste plak op de cupcake. Doe een beetje topping op de onderzijde en leg het rondje op de cupcake. Plak het steeltje op de cupcake en zet hier het roosje bovenop.

Rol een stukje wit marsepein uit tot een plakje en snij er een kaartje uit. Prik voorzichtig in de randen een klein gaatje (niet doorprikken!)

Schrijf met de chocoladeschrijfstiften en tekst op het kaartje. Je kunt als laatste nog een touwtje tekenen van het kaartje naar het roosje.

Chocoladetaart
Donuts

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *