Chocolade IJs Nagerechten

Chocolade ijssouffleetjes

0
Please log in or register to do it.
  • 200 ml water
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 150 g melkchocolade, in stukjes
  • 5 eidooiers
  • 400 ml slagroom, lobbig geklopt
  • 200 ml Kahlúa (koffielikeur)

 

Verwarm het water met de suiker in een pan en laat het in circa 10 minuten inkoken tot een vrij dikke suikerstroop. Voeg de chocolade toe en laat deze smelten.

Giet de chocoladestroop bij de eidooiers en klop dit mengsel tot een lichtgele, koude massa. Spatel de slagroom en de Kahlúa erdoor.

5 Giet het mengsel in soufflébakjes waarin je een bakpapieren rand hebt gemaakt die er rondom bovenuit steekt. Door de bakjes tot de papierrand te vullen krijgt het ijs een soufflévorm. 6 Plaats de ‘ijssoufflés’ in de vriezer en laat ze een aantal uren bevriezen. Verwijder voor het serveren het bakpapier.

Chocolade paté
Toffee siroop

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *