Overig

Chocolade paté

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten voor de crème:

  • 120 ml (slag)room
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao crème (likeur) of 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 theelepels gelatine poeder

Smeer een langwerpige bakvorm in met boter en leg daar een stuk bakpapier in die lang genoeg is zodat hij over de randen (voor en achter) eroverheen hangt.

Verwarm de room in een pannetje of in de magnetron tot hij heet is maar niet kookt. Voeg de suiker en de cacao crème of het vanille extract toe. Roer het geheel en zet het vervolgens aan de kant. Doe in een klein magnetron schaaltje het koude water en strooi daar de gelatine poeder overheen. Laat dat 1 minuut staan. Zet het schaaltje vervolgens in de magnetron en verwarm het 10 seconden (het moet een vloeistof worden). Nadat het in de magnetron is geweest, roer je de gelatine vloeistof door de room.  Giet het mengsel in de bakvorm en zet het 15 minuten in de koelkast zodat het wat kan opstijven.

Ingrediënten voor de chocolademousse:

  • 2 theelepels gelatine poeder
  • 2 eetlepels koud water
  • 3 ei dooiers
  • 100 gram suiker
  • 120 ml warme melk, ongeveer 30 seconden in de magnetron.
  • 227 gram kwaliteitschocolade, in stukjes gesneden
  • 350 ml slagroom

Doe het water in een pannetje en strooi daar het gelatine poeder overheen. Laat dit een minuut staan. Klop daar de eieren en de suiker goed doorheen. Roer de warme melk erdoorheen. Kook het geheel op een matige warmte en blijf het constant doorroeren. Het mensgel zal indikken na ongeveer 5 minuten. Je weet dat het mengsel dik genoeg is als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt en het er niet van af loopt. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen en roer het geheel totdat er een egale kleur ontstaat. Laat het vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom totdat het stijf wordt. Roer vervolgens lepel voor lepel de stijve room voorzichtig door het chocolade mengsel totdat het een glad geheel is. Doe de mousse in de bakvorm, maak de bovenkant mooi glad en zet deze minstens 3 uur in de koelkast tot maximaal 2 dagen. Je moet het zelf even in de gaten houden wanneer jij het goed genoeg vindt en daarbij als je vooruit moet bakken kun je hem dus nog 2 dagen goed houden in de koelkast.

Om hem uit de vorm te krijgen, haal je een mes voorzichtig langs alle zijkanten, draai de bakvorm om en trek voorzichtig de bakvorm eraf. Haal het bakpapier eraf, snijd de chocolade paté in plakjes en je bent klaar om te serveren.

Brownie pannenkoeken
Chocolade ijssouffleetjes

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *