Wat heb je nodig?
Ingrediënten
42 Oreo koekjes (30 hele en 12 gehakte koekjes)
4 cups Roomkaas (Kamertemperatuur)
1 cup Suiker
1 tl Vanille extract
4 Eieren (maat L (losgeklopt en op kamertemperatuur)
1/2 cup Zure room
snufje Zout
Materialen
1 Mengkom
1 Mixer
1 Pollepel
1 Muffinblik
30 Cupcake caisses
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje en leg op de bodem van elk bakvormpje een heel koekje.
Klop met de mixer op middelmatige snelheid de roomkaas tot een glad geheel.
Voeg daarna geleidelijk de suiker toe totdat het geheel goed gemend is en vervolgens kun je het vanille extract toevoegen.
Druppel de opgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
Klop vervolgens de zure room en het zout door het mengsel.
Schep als laatste met de pollepel de verkruimelde koekjes door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig en bijna tot aan de rand, over de cupcakevormpjes.
Bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 minuten.
Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven in het blik afkoelen.
Laat de cupcakes minstens vier uur laten afkoelen op een rooster en je Oreo Cheesecake Cupcakes zijn klaar.