Overig Snacks Tussendoortjes

Chocolade popcorn

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten
3 eetlepel maïsolie
40 gram pofmaïs
2 eetlepels boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels glucosestroop
1 eetlepel melk
75 gram chocolade, in zeer kleine stukjes

Bereiding

Verwarm de over voor op 150 C.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur.
Voeg de pofmaïs toe, dek de pan af en verhit alles 2 minuten onder voordurend omschudden, of tot de popcorn niet meer ‘poft’.
Doe de popcorn in een grote kom.

Verhit de boter, suiker, stroop en melk al roerend in een pan op laag vuur, tot de boter en de stroop zijn gesmolten.
Breng de massa zonder te roeren aan de kook en laat het 2 minuten door koken.
Haal de pan van het vuur, voeg de stukjes chocolade toe en laat alles al roerend smelten tot een gladde massa.

Giet het chocolademengsel over de popcorn en roer tot alles goed is bedekt.
Verdeel het mengsel over een grote bakplaat.
Bak de popcorn 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij knapperig is.

Laat afkoelen voor het serveren.

Brioche
Oreo Cheesecake cupcakes

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *