Deze taart heeft vrij weinig tekst nodig om duidelijk te maken dat hij werkelijk ge-wel-dig is. Bij elke hap wordt het duidelijk dat je tandarts absoluut niet blij is met deze actie. Maar het leven is ten slotte te kort om met je tandarts rekening te houden dus daar zou ik me ook zeker niet door laten weerhouden.
- 3 pakken stroopwafels
- 600 gram monchou
- 50 gram basterdsuiker
- twee zakjes vanillesuiker
- twee eetlepels kaneel
- 500 ml slagroom
- twee zakjes klopfix*
- ingevette bakvorm
Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom en de klopfix stijf (pas op voor spierpijn) en voeg hier de monchou, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Proef vooral even goed, want dit is al heerlijk. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.
Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het monchou-mengsel overheen en strooi wat stroopwafel-brokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, enzovoorts. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.
Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet!