Koekjes

Boterkoek

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten voor 8 personen

240 gr patentbloem
160 gr witte basterdsuiker
200 gr Braadgoud of Bakboter
1 ei
1 pakje vanillesuiker
2 tl citroenrasp

Hulpmiddelen

Boterkoekblik
aluminiumfolie
een plat bord, schaal of deksel (als het maar plat is), net zo groot als de diameter van het bakblik

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in een kom, voeg er de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp bij en roer alles even door elkaar.
2. Klop het ei los met een vork en giet 2/3 bij het meel.

3. Doe de (koude) boter in de kom en snijdt deze door het deze met 2 messen.
4. Kneedt tenslotte zo kort mogelijk met de handen het deeg tot een samenhangend geheel.

5. Druk het deeg goed aan in het bakblik en bestrijk het met de rest van het ei.

6. Trek met een vork een ruitpatroon over het deeg.

7. Zet de boterkoek in de oven en zet de wekker op 12 min.

8. Bedek de boterkoek (na die 12 min.) nu met de aluminiumfolie (doffe kant naar boven!).

9. Laat de boterkoek nog 12 min. in de oven staan en haal hem er dan uit.

10. BELANGRIJK: nog voordat de boterkoek afgekoeld is druk dan met het platte bord (ofzo) alle lucht uit de boterkoek en laat hem dan helemaal afkoelen.

Varkentjes in de modder taart
Chocolade potjes

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *