Koekjes

Nutella Macarons

0
Please log in or register to do it.

Voor ca. 40 kleine macarons:

  • 260 gram poedersuiker
  • 240 gram amandelpoeder
  • 30 gram cacaopoeder
  • 6 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 400 gram Nutella

Verwarm de oven voor op 140 °C. Meng de poedersuiker met het amandelpoeder en het cacaopoeder in de keukenmachine door elkaar tot een heel fijn poeder. Haal dit door een zeef.

Klop de eiwitten stijf in een kom; voeg de helft van de suiker toe als de eiwitten schuimig worden en blijf kloppen. Schenk de resterende suiker erbij als het mengsel stijf begint te worden en ga door met kloppen totdat het dik schuim wordt. Roer het gezeefde mengsel met een spatel erdoorheen. Doe het langzaam en voorzichtig en blijf ten minste 2 minuten mengen, telkens vanaf de rand naar het midden toe. Het beslag moet als een lint terugvallen in de kom.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er cirkeltjes op met een doorsnede van 3,5 cm, op gelijke afstand van elkaar. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit bolletjes deeg in de cirkeltjes. Laat 20 minuten op een droge plek rusten zodat er op de buitenkant een korstje komt.

6885875396_02b33b2f0c_c

Zet de plaat met macarons op een andere bakplaat, zodat de onderkant van de koekjes niet al te hard bakt. Zet 15 minuten in de oven met de deur van de oven op een kiertje.

Laat de macarons 5-10 minuten afkoelen en haal ze dan van de bakplaat. Bestrijk de helft van de koekjes, als ze koud geworden zijn, met Nutella, en druk de resterende koekjes erop. Zet de macarons 24 uur in de koelkast voordat je ervan gaat eten, dan worden ze nog smeuïger.

Nutella Mousse
Chocolade Pindakaas pudding

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *