Cupcakes

Karamel Cupcakes

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
180 gram lichtbruine basterdsuiker, suiker goed aandrukken tijdens het wegen
180 gram zelfrijzend bakmeel
125 ml melk
2 eieren, los geklopt
3 eetlepels oploskoffie gemengd met 1 eetlepel heet water
1 zakje caramels ( zachte caramels of Rolo’s)

Methode

Doe de boter in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. In een andere kom los je de koffie op in het hete water. Voeg dit bij het boter mengsel.

Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.

 

Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Plaats in het midden van het beslag nu 1 caramel door ze in het beslag te duwen.

Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 17 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.

Cappuccino Cupcakes
Brownie Cakepops

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *