Ingrediënten
- 4 bakbananen
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- eierdooier
- 1 eiwit
- 2 deciliter spa rood
- 1 snufje kaneel
Bereidingswijze:
Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken. Roer voor het beslag het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje kaneel en het zout door elkaar. Roer deeierdooier los met een beetje spa rood. Roer ook dit door het bakmeel. Voeg al roerend de rest van de spa rood toe. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel het door het beslag. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork. Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.