INGREDIËNTEN
- 250 ml slagroom
- 100 g fijne kristalsuiker
- 250 ml milde yoghurt
- 12 kleine stroopwafeltjes
- 1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)
MATERIALEN
- plasticfolie
- bakpapier
- diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
VOORBEREIDEN
- In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.
BEREIDEN
BEREIDEN
- Oven voorverwarmen op 175 ºC. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.