ingrediënten
• | 250 ml slagroom | |
• | 250 ml volle melk | |
• | 1½ eetlepel vanillepuddingpoeder (vervangt de suiker en de gelatine) | |
• | 125 g goede pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt | |
• | cacaoboontjes of chocoladevlokken voor de garnering |
bereiden
Verwarm de slagroom en de melk op laag vuur. Roer het vanillepuddingpoeder erdoor met een garde. Blijf roeren tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur.Voeg de chocolade toe en roer met een houten lepel totdat hij helemaal gesmolten is. Schenk de room in de glazen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
Verwarm de slagroom en de melk op laag vuur. Roer het vanillepuddingpoeder erdoor met een garde. Blijf roeren tot het begint te koken. Haal de pan van het vuur.Voeg de chocolade toe en roer met een houten lepel totdat hij helemaal gesmolten is. Schenk de room in de glazen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
Dien koud op, met cacaoboontjes.
extra benodigd
Plasticfolie
Plasticfolie