Recept van de dag

Aardbeien roomhart valentijnstaart

0
Please log in or register to do it.
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 2 afgestreken tl backin
  • 500 ml slagroom
  • 200 gr aardbeienjam
  • 2 zakjes dr. Oetker klop-fix
  • 250 gr aardbeien
  • amandelschaafsel
  • 1 zakje taartina

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter, Meng backin door de bloem, zeef het. Neem een gote pan en giet hierin warm water. Plaats een schaal in het warme water (au bain marie) en breek hierin de eieren. Klop met een mixer met garde de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel voorzichtig de gezeefde bloem met een spatel handmatig door de luchtige eieren (niet mixen). Giet het beslag in de springvorm en bak dit in 30 minuten gaar en goudbruin. De taart is gaar wanneer (na zacht indrukken) de taart terug veert. Verwijder na het bakken de springvorm en laat de taart op een rooster goed afkoelen. Rooster in een koekenpan (zonder boter of olie) het amandelschaafsel goudbruin. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de taart 2 keer horizontaal doormidden.

  2. Klop de slagroom met de klop fix bijna stijf. Roer de aardbeienjam tot deze glad is en meng deze handmatig door de ongezoete slagroom. Bestrijk het onderste deel (op het snijvlak) van de taart met tweederde van de slagroomvulling. Leg de bovenste helft met het snijvlak naar beneden erbovenop. Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met de resterende slagroomvulling. Druk het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart.

  3. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze dakpansgewijs in de vorm van een hart op de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk het aardbeienhart voorzichtig met de gelei. Plaats de taart voor gebruik in de koelkast.

Appeltaart cupcakes
Gesmolten Chocoladecakejes

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *