Ingrediënten
Porties: 18
- 250 gr bloem
- 1/2 tl baksoda (soda bicarbonaat)
- 1/2 tl zout
- 170 gr ongezouten boter, gesmolten
- 200 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr suiker
- 1 el vanille-extract
- 1 ei
- 1 eidooier
- 325 gr chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten
1.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius/Gasovenstand 3. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
2.
Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer door elkaar. Zet weg.
3.
Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een middelgrote kom goed door elkaar. Klop het vanille-extract, ei en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer goed door elkaar. Roer de stukjes chocola erdoor met een pollepel. Schep hoopjes deeg op de bakplaat (gebruik voor ieder koekje ongeveer 4 el deeg) op ongeveer 8 cm afstand.
4.
Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.