Luxe Overig Toetjes

Tiramisu

0
Please log in or register to do it.

Ti­ra­mi­su


INGREDIËNTEN

  • 250 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 4 eierdooiers
  • 500 g mascarpone (zachte roomkaas)
  • 5 eetlepels koffielikeur (of amandellikeur, slijter)
  • 200 ml espressokoffie
  • 250 g lange vingers
  • cacaopoeder

MATERIALEN

  • vierkante of rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:
620 kcal
Eiwit:
9 g
Vet:
46 g
Koolhydraten:
41 g

BEREIDEN

  1. In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 min. tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door dooiers mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel spatelen. In ondiep, langwerpig schaaltje likeur door espresso roeren. Helft van lange vingers een voor een in koffie dopen en met koffiekant boven in schaal leggen. Helft van mascarponemengsel erover uitstrijken. Nogmaals zo’n laag maken. Tiramisu minstens 1 uur in koelkast laten opstijven. Tiramisu kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder (met cacaostrooier voor cappuccino of met behulp van theezeefje).
TIP

Maak de tiramisu gerust een dag van tevoren, de smaak wordt er alleen maar beter van. Vervang voor een luchtiger dessert de opgeklopte slagroom door 2 stijfgeslagen eiwitten.

 

TIP

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Creme Brulee
Churros

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *