INGREDIËNTEN
- 8 schijfjes perzik of nectarine
- 8 stukjes ananas, vers
- 8 stukjes mango, vers
- 8 aardbeien
- 2 el zonnebloemolie om te bestrijken
- 24 marshmallows
- 100 ml slagroom
- 75 g pure chocolade, grof gehakt
- stemgember, gehakt, om te bestrooien
- chocolade flakes, om te bestrooien
- mini M&M’s, om te bestrooien, buisje+
- koekkruimels, om te bestrooien
MATERIALEN
- metalen spiesen
- barbecue
VOORBEREIDEN
- Schep het fruit in een schaal om met de olie. Rijg om en om een marshmallow en een stukje fruit aan de spiesen en bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur. Verwarm de slagroom zachtjes in een steelpannetje, laat niet koken. Neem de pan van het vuur en laat al roerend de chocolade smelten in de warme room. Laat de chocoladesaus afkoelen.
BEREIDEN
- Verwarm de chocoladesaus op laag vuur of zet de pan aan de rand op de barbecue. Regelmatig roeren. Leg ondertussen de spiesen op een ingevet rooster boven matig vuur tot de marshmallows een dun krokant korstje hebben en beginnen te smelten. Zet het strooisel in kleine kommetjes op tafel. Aan tafel lepelt iedereen zelf een beetje warme chocoladesaus over zijn spiesen en bestrooit ze met wat lekkers naar keuze.