Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
24 Malteser chocolade balletjes
Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
12 Malteser chocolade balletjes, verkruimeld met keukenmachine tot kleine stukjes/gruis
12 Malteser chocolade balletjes, verkruimeld tot grove stukjes
Methode
Maak het basisrecept cupcakes (ook op onze site te vinden). Voeg als laatste vanille extract toe en mix alles nog eens goed door. Als je het beslag in de bakvormpjes hebt gegoten duw je 1 of 2 Malthesers in het beslag.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg water en de vanille extract toe en mix nog eens goed door met de mixer. Als laatste meng je de verkruimelde Malthesers door het mengsel.
- Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes.
- Je kunt de topping kleuren met bijvoorbeeld een bruine kleurstof.
- Decoreer met de grovere stukjes Maltheser.