IJs Nagerechten Toetjes

Halve peertjes met vanille-fudge ijs

0
Please log in or register to do it.

Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

 

Ingrediënten

150 ml Balsamico splash peer druif*
4 bolletjes vanille-ijs
2 stuks Fudge vanille*, in miniblokjes gesneden
2 eetrijpe peren, gehalveerd
enkele druppels citroensap
1 takje verse tijm, blaadjes afgerist
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

 

Bereiding

Verwarm de balsamico splash in een steelpan en laat het op zacht vuur tot een derde deel inkoken tot een dikke stroop (circa 20 minuten). Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden en meng de stukjes fudge erdoor. Zet de ijsbak tot gebruik terug in de vriezer. Schil de halve peren, verwijder de klokhuizen en wrijf ze in met citroensap. Leg op elk dessertbordje een half peertje. Schep met behulp van een ijsbolletjestang vier bolletjes vanillefudge-ijs uit de bak en verdeel deze over de peertjes. Besprenkel de peren met balsamicostroop en garneer met enkele blaadjes verse tijm.

Appelcrumble met Chocolade noten
IJskoffie

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *