Nagerechten Toetjes

Gestoomde kaneelpudding met karamelsaus

0
Please log in or register to do it.

INGREDIËNTEN

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • beker slagroom (125 ml)

MATERIALEN

  • mixer
  • stoompan
  • puddingvorm (inhoud 1,5 liter)

BEREIDEN

  1. Mix de boter met 100 g suiker, voeg een voor een de eieren toe en mix het bakmeel, de kaneel en de cacao erdoor. Schenk in de puddingvorm. Breng water in de stoompan aan de kook en zet de puddingvorm hierin. Stoom de pudding met de deksel op de pan in 1 uur en 15 minuten op laag vuur gaar. Laat in een koekenpan met dikke bodem de rest van de suiker op laag vuur smelten (zie tip). Verwarm de slagroom. Haal de pan van het vuur zodra de suiker vloeibaar is en schenk er al roerend de warme room scheut voor scheut bij. Neem de hete puddingvorm uit de pan, leg er een bord op en keer de pudding voorzichtig, zodat hij uit de vorm glijdt. Serveer met de karamelsaus (verwarm deze opnieuw als hij hard geworden is).

NABEREIDEN

  1. Stomen is een ambachtelijke techniek voor het bereiden van pudding. De pudding wordt gaar in een stoompan, op relatief lage temperatuur. Het langzame gaarproces zorgt ervoor dat de smaken van de pudding maximaal tot hun recht komen. Het duurt even, maar het resultaat is om je vingers bij af te likken.

TIP

Blijf bij de suiker terwijl u die verwarmt, maar roer niet. Als er uiteenspattende bellen ontstaan en de suiker vloeibaar is, neem dan de pan direct van het vuur.

Tompoes / tompouce
Soezentoren

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *