Cakes

Gesmolten Chocoladecakejes

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten

Porties: 4
  • 125 gr boter
  • 1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels witte bloem

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 8 minuten

1.
De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 ramekins met boter invetten en met bloem bestrooien.
2.
Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
3.
Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.
4.
Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.
5.
Het beslag over de 4 ramekins verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De ramekins omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de ramekin halen. Direct serveren, eventueel met verse room.
Aardbeien roomhart valentijnstaart
Chocolade Cheesecake met Cappucinoroom

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *