Tijd: 5 min. + enkele uren in de koelkast
Recept voor 2 frappuccino’s
Benodigdheden:
- 250 ml espresso
- 250 ml volle melk
- 2 schepjes suiker
- eventueel ijsblokjes/slagroom/chocoladesiroop/geraspte chocola
Bereidingswijze:
Begin met het zetten van een espresso. Als je geen koffieapparaat hebt, waarmee je een espresso kan maken, kan je ook oploskoffie gebruiken. Gebruik dan 250 ml water en 2 schepjes oploskoffie.
Laat de koffie een beetje afkoelen en voeg de melk toe aan de koffie. Zelf vindt ik het lekker om even veel koffie als melk te gebruiken maar je kan ook meer koffie dan melk gebruiken. Zet de koffie met de melk in de koelkast zodat deze lekker koud kan worden.
Als de koffie koud is geworden, kan je eventueel nog wat ijs fijnmalen met bijvoorbeeld een blender. Voeg het ijs aan het koffie/melk mengsel toe, en schep eventueel nog wat slagroom bovenop de koffie. Maak het af met wat chocoladesiroop of geraspte chocola.
Tip: je kan deze koffie ook warm drinken maar warm dan wel de melk in de magnetron of een pannetje op!