Luxe Nagerechten Toetjes

Citroen Soufflé

0
Please log in or register to do it.

INGREDIËNTEN

print 2 citroenen zonder waslaagje
print 3 eieren
print 70 g suiker + poedersuiker
printExtra: 4 ramekins, ingevet

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroenen schoon, rasp de schil eraf. Pers 1 citroen uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met 50 g suiker romig en luchtig. Meng de citroenschil erdoor. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespunt zout. Voeg pas als er pieken ontstaan 2 el suiker toe en klop beetje bij beetje het citroensap door de eiwitten. Roer een volle lepel eiwitschuim door de dooiermassa. Spatel vervolgens losjes de rest van het eiwitschuim erdoor tot een homogeen mengsel ontstaat.
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes, het mag niet over de rand lopen. Bestuif de bovenkant licht met poedersuiker. Bak de souffleetjes 7 min in de oven – maak tussentijds de ovendeur niet open want dan storten ze in. Serveer direct.

Sinaasappel Vanille cake
Chocolade-truffel cake met amarettoroom

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *