INGREDIËNTEN
2 citroenen zonder waslaagje
3 eieren
70 g suiker + poedersuiker
Extra: 4 ramekins, ingevet
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroenen schoon, rasp de schil eraf. Pers 1 citroen uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met 50 g suiker romig en luchtig. Meng de citroenschil erdoor. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespunt zout. Voeg pas als er pieken ontstaan 2 el suiker toe en klop beetje bij beetje het citroensap door de eiwitten. Roer een volle lepel eiwitschuim door de dooiermassa. Spatel vervolgens losjes de rest van het eiwitschuim erdoor tot een homogeen mengsel ontstaat.
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes, het mag niet over de rand lopen. Bestuif de bovenkant licht met poedersuiker. Bak de souffleetjes 7 min in de oven – maak tussentijds de ovendeur niet open want dan storten ze in. Serveer direct.