Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels oploskoffie poeder
2 eetlepels cacaopoeder, met minimaal 70 % cacao
100 gram chocolate chips of kleine stukjes chocolade
Topping
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
2 eetlepels oploskoffie poeder
2 theelepels warme sterke koffie/espresso
2 theelepels Kahlúa
Methode
Maak het basisrecept cupcakes (staat ook op onze site). Voeg als laatste de oploskoffiepoeder, cacaopoeder en chocolate chips toe en roer alles nog eens goed door elkaar met de spatel.
Maak het basisrecept frosting (staat ook op onze site). In een kom meng je de oploskoffie met espresso en Kahlúa tot de oploskoffie is opgelost. Laat het koffiemengsel even afkoelen. Mix het mengsel door de frosting met een spatel tot alles mooi een geheel is.
- Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.
- Breng de topping aan op de cupcakes met eenspuitzak met grote tip of spatel.
- Maak leuke kleine toefjes met een medium ronde tip.
- Besprenkel de topping met wat cacaopoeder of een beetje koffiepoeder.