Cakes

Cake pops met disco dip

0
Please log in or register to do it.

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: 2-3
Baktijd: ca. 22 minuten

Ingrediënten:
voor ongeveer 16 cakepops
Basismix voor Cupcakes
2 eieren (kamertemperatuur)
100 g boter (kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g Mon Chou (kamertemperatuur)
2 zakjes Chocoglazuur
1 flesje Discokruimels

Extra nodig:
CupCake vormpjes
mixer met garden
beslagkom
eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
lolly stokjes (bij de hobby winkel, snoepwinkel)

Bereidingswijze:

Opstijftijd: 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie)  of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de Disco over in een schaaltje en leg de lollystokjes klaar.

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur . Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom.  Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers. Strooi Disco over de cakepop en dip daarna de cakepop in de Disco om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand.

Tip:
Natuurlijk kun je voor de cakepops ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken.  Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) Mon Chou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de Mon Chou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.

Fudge
Chocoladetaart

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *