Chocolade Nagerechten Toetjes

Brownie Trifle

0
Please log in or register to do it.

Hou je niet van sterke drank? Maak de trifle dan zonder en voeg eventueel stukjes (amarene) kersen toe tussen de lagen.

Voor 7-8 kleine trifles

Chocolade pudding met Kahlua:

  • 40 gram maïzena
  • 100 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 720 ml volle melk
  • 100 gram gehakte donkere chocolade
  • 130 ml Kahlua
  • 1 el vanille extract

Vanille pudding met Bailey’s:

  • 40 gram + 1 el maïzena
  • 100 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 600 ml volle melk
  • 130 ml
  • 2 el vanille extract

Voor de rest: 

  • 120 gram brownie kruimels (ongeveer)
  • 120 gram fijngehakte, geroosterde amandelen
  • Extra donkere chocolade voor garnering
  • 7 of 8 hoge glaasjes met een inhoud van 180 ml
  • 2 spuitzakken

Maak de chocolade pudding door de maïzena, suiker, zout en melk met een mixer te mengen. Doe het mengsel in een hittebestendige kom en verwarm 15-20 minuten au bain-marie onder continu (erg belangrijk) roeren.

De pudding is klaar wanneer het mengsel aan de bolle kant van een lepel blijft zitten of wanneer je een streep met je vinger door het mengsel trekt, en deze niet gelijk dicht trekt. Voeg de Kahlua toe en roer goed, voeg ook de vanille toe en roer totdat alles goed gemengd is.

Maak de vanille pudding met Bailey’s op dezelfde manier als de chocolade variant alleen dan met Bailey’s in plaats van Kahlua.

Bouw de trifles op. Vul een spuitzakken met de puddings en bedek de bodems met een laagje chocolade pudding. Sprenkel er de stukjes brownie en fijngehakte amandelen over. Bedek met een laag vanille pudding. Herhaal dit totdat de glaasjes gevuld zijn.

Maak van de resterende chocolade chocoladekrullen of dunne plakjes en garneer de trifles hiermee.

Irish Coffee
Heaven in a cup

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *