Chocolade Recept van de dag Snacks Tussendoortjes

Brownie in een mok

0
Please log in or register to do it.

Brownie in een mok.
Huh? Normaal als je brownies wilt maken haal je een kant-en-klaar pak uit de winkel of je zoekt een recept op internet op. Maar dit recept ken ik gewoon uit mijn hoofd. Er zijn verschillende recepten, maar deze gebruik ik altijd:

 

Wat heb je nodig?

– 4 eetlepels bloem

– 4 eetlepels suiker

– 2 eetlepels ongesuikerde cacao (dus geen nesquick of andere chocolademelkpoeder)

– beetje zout

– als je wilt beetje vanillesuiker

– 2 eetlepels zonnebloemolie, olijfolie kan ook

– 3 eetlepels water

Hieronder is een fotostrip te zien hoe ik het gemaakt heb. Eerst laat ik de ingrediënten zien. Dan zie je hoe groot de lepels zijn als ik het maak en daarna de voor en na foto’s! Ik heb het allemaal achter elkaar gezet omdat het dan leuker is om te zien en het is dan een soort strip geworden.

Pak een mok, wel een flinke zoals op de foto te zien is. Ik doe altijd eerst alle droge ingrediënten door elkaar en dan doe ik de olie en het water erbij. Dan roer je alles heel goed door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel. Normaal zou je een mixer gebruiken, maar dan maak je een grotere hoeveelheid en in een mok gaat dat gewoon moeilijk, haha.

Zorg ervoor dat je goed langs de bodem gaat en ook de randen van de bodem. Check als laatste nog of er nog bloem aan de lepel zit, dat heb ik altijd. Ohja, als je het te droog vind kun je er meer water bij doen, maar kijk hiermee uit, maak het niet té nat.
Dan doe je de mok in de magnetron en zet je die op de hoogste stand aan voor twee minuten. Ik weet dat mijn brownie klaar is als er allemaal rook is in de magnetron. Niet echt rook, maar de magnetron staat een beetje blank. Komt denk ik ook omdat hij al wat oud is.

En dan tadaa! Een heerlijke brownie. Ik ben meestal vijf minuten bezig. Dan heb ik het klaar gemaakt en als de brownie in de magnetron staat ruim ik alles even op.

Een andere versie die ik had bedacht is ook lekker. Je laat de cacao achter wegen en doet de rest zoals normaal. Zo krijg je een gewone cake. Je kunt nog veel meer dingen bedenken. In plaats van witte suiker bruine suiker gebruiken, nootjes erin. Ik had er een keertje in de blanke versie rozijnen ingedaan, maar dit was niet zo’n succes. De rozijnen verbrandden of werden heel hard, niet doen dus.

Malteser taart
Kitkat M&M taart maken

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. 2 eetlepels olijfolie!!!?????!! 1 theellepel is al genoeg

 2. Gewone bloem?
  Of zelfrijzend bakmeel..??
  Ik heb hem wat… nattig? Wat yelly achtig…
  Hoort dit?
  Ik heb de naturel uitgeprobeert: iets zout, iets vanillesuiker, 3 el water, 1 el olie, 4 el suiker en 4 el bloem

  • Zelfrijzend meel als je die niet hebt kan je ook normale meel met 1 theelepel soda

 3. bij mij lukt hij perfect! Hij is super lekker! maar zeker wel voor 3 personen. (tenzij je een grote eter bent 😉

 4. Ik heb de eerste keer de ingrediënten door de helft gedaan, 1,5min in de magnetron gedaan en klaar… denk alleen dat ik er de volgende keer een bolletje vanille ijs bij doe…. hmmmm

 5. ik heb precies gedaan wat er stond, maar al na 2 minuten (800 watt) was alle browniemix uit de mok gerezen, ik deed de magnetron open en het leek wel ontploft!!

 6. Heerlijk!!! Ik heb zelfrijzend bakmeel en maar 1 eetlepel olie gebruikt!
  Erg handig als je onverwacht visite krijgt…..

 7. Vond het erg tegenvallen. Erg kleverig en niet echt lekkere smaak. Heb betere recepten gehad. Met ijs was het nog een beeeetje te eten 🙂