Ingrediënten
250 gr. bloem, 5,5 gr. gedroogde gist, 3 eetl.lauwe melk, 2 eetl.lauw water, 5 gr. zout, 15 gr. suiker, 2 eieren, 100 gr. roomboter.
Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem met de gist, voeg dan het water en de melk toe. Kneed dit 30 sec. Voeg nu de suiker, het zout en de eieren toe en kneed 3 min. Voeg de boter in 3 keer toe, terwijl je steeds kneed tot de boter is opgenomen. Wanner alles is opgenomen kneed je nog 10 min. het deeg moet volledig loslaten van de kom. Vorm er een bal van. Bedek de kom met een vochtige doek en laat bij kamerthemperatuur 1 uur rijzen. Vet een cakevorm in. Als het deeg(na 1 uur) gerezen is moet je weer 1 min doorkneden maak dan een rol en leg het in de vorm, en laat het weer 1 uur rijzen. Voor het brood de oven ingaat smeer je het nog in met een beetje eigeel. Zet het in een voorverwarmde oven van 200 gr. gedurende 35 min. Zet op de bodem van de oven een bakje met water zo krijg je een luchtiger brood.
Serveertips
Heerlijk als het nog warm is met roomboter en confiture.