ingrediënten
• | 125 g roomboter | |
• | 125 g plantaardige margarine | |
• | 2 eieren | |
• | 200 g witte basterdsuiker | |
• | 5 eetlepels cacao | |
• | 200 g Mariabiscuitjes |
bereiden
Smelt de boter en margarine op laag vuur in een steelpannetje. Haal van het vuur.
Smelt de boter en margarine op laag vuur in een steelpannetje. Haal van het vuur.
Klop in een grote kom met de handmixer de eieren met de suiker tot het geheel dik en heel luchtig is. Voeg de cacao toe en roer goed door. Giet hier al roerend de boter met de margarine bij.
Breek de biscuitjes door ze in de verpakking te laten en er met een deegroller (of een wijnfles, een honkbalknuppel of een golfclub) heel hard en vaak op te slaan. Roer de stukjes biscuit door het cacaomengsel.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier en schep hier het cacaomengsel in. Strijk de bovenkant met een lepel glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
extra benodigd
Handmixer, kleine cakevorm, bakpapier