Dessert voor 4-6 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, exclusief baktijd
Ingrediënten
3 appels, geschild en in stukjes
2 peren, geschild en in stukjes
enkele druppels citroensap
150 g bloem
50 g havervlokken
75 g Rietsuiker*
snufje zout
100 g boter, ijskoud
125 g Amazonenoten in pure chocolade*, grof gehakt
50 ml slagroom
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng in een kom de appel- en peerstukjes en besprenkel ze met het citroensap. Meng in een andere kom bloem, havervlokken, rietsuiker en zout. Snijd de ijskoude boter in kleine stukjes en voeg dit bij het bloemmengsel. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg en voeg de grof gehakte amazonenoten toe. Verdeel het fruit over 4 tot 6 eenpersoons ovenschaaltjes (of een grote ovenschaal) en verdeel het deeg erover. Bak de crumble in het midden van de oven in circa 20-30 minuten goudbruin.
Serveer de crumble lekker warm met een dot lobbig geslagen slagroom.