Ingrediënten
– 1 el melk
– 225 ml melk
– 25 g suiker
– 4 tl suiker
– 25 g custard
– snufje kaneel
– 125 ml slagroom
– 1 lichtzure appel
– 25 g stevige boter
– 100 g Koopmans AppelkruimeltaartMaterialen:
– 4 vuurvaste schaaltjes
– 225 ml melk
– 25 g suiker
– 4 tl suiker
– 25 g custard
– snufje kaneel
– 125 ml slagroom
– 1 lichtzure appel
– 25 g stevige boter
– 100 g Koopmans AppelkruimeltaartMaterialen:
– 4 vuurvaste schaaltjes
Bereidingswijze:
Oventemperatuur:
Elektrische oven 200°C
Heteluchtoven 180°C
Gasoven stand 4-51. Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom.
2. Meng de mix voor appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan.
3. Voeg als laatste de melk toe (let op dat er geen samenhangend deeg wordt gevormd).
4. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
6. Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in de vuurvaste ovenschaaltjes.
7. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de boterkruimels.
8. Plaats de schaaltjes in de oven en bak het dessert gaar en goudbruin
Elektrische oven 200°C
Heteluchtoven 180°C
Gasoven stand 4-51. Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom.
2. Meng de mix voor appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan.
3. Voeg als laatste de melk toe (let op dat er geen samenhangend deeg wordt gevormd).
4. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
6. Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in de vuurvaste ovenschaaltjes.
7. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de boterkruimels.
8. Plaats de schaaltjes in de oven en bak het dessert gaar en goudbruin