Lange vingers
- 3 eieren
- 90 g fijne kristalsuiker + extra om te bestrooien
- 10 g custardpoeder
- 80 g bloem
Tiramisu
- 3 eiwitten
- 150 g suiker
- 3 eidooiers
- 400 g mascarpone
- 200 g lange vingers
- 50 ml amandellikeur
- 175 ml koude koffie
- 200 g pure chocolade
- cacaopoeder
Lange vingers
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Meng de custard met de bloem. Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven. Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
Tiramisu
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit erdoor. Meng de likeur met de koffie. Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op. Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover. Strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu opstijven in de koelkast. Bestuif voor het serveren met cacaopoeder.