INGREDIËNTEN
1 citroen (of limoen) |
4 eiwitten |
100 g fijne suiker |
50 g poedersuiker |
250 g frambozen, vers of diepvries |
1 bak hertogslagroom ijs (light) |
Extra: handmixer of keukenmachine |
Bereiding
Zet de oven op 100 °C. Rasp de schil van de citroen of limoen en pers uit. Maak met wat sap op keukenpapier een grote kom en de gardes van de mixer goed schoon. Doe de eiwitten met 1 tl sap in de schaal en klop stevig. Blijf vervolgens goed doorkloppen en telkens een lepeltje suiker toevoegen totdat de suiker op is en de eiwitten zo stijf dat er torentjes op de garde blijven staan.
Zeef de poedersuiker erboven en schep met een lepel in enkele tellen door het schuim. Maak met 2 lepels 4 brede bodems met een opstand randje of kleine torentjes van het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringue in 3-4 uur in de oven drogen en hard worden. Laat afkoelen. Pureer de frambozen en roer de citroenrasp erdoor. Breng eventueel op smaak met wat poedersuiker.
Leg de meringue bodems op borden of leg in elk glas enkele meringue torentjes. Schep er bolletjes slagroomijs light op en schenk de frambozensaus erover. Serveer direct.