Avocado-lime cheesecake; (ijstaart)
375 ml. slagroom,
175 ml. suiker,
1½ rijpe avocado, geschild en ontpit.
mon chou op kamertemperatuur, dus zacht
125 ml. limoensap,
Koekjes en boter voor de bodem van de taart.
Verwarm de room in een steelpannetje tot je kleine belletjes ziet aan de kanten. Haal van het vuur en roer er de suiker in tot deze opgelost is. Giet dit in een andere (metalen) kom en laat afkoelen.
Doe de avocado en roomkaas in de keukenmachine en laat draaien tot alles zacht is. Klop het dan door de afgekoelde room.
Maak er in een ijsmachine ijs van en lepel dit op de kruimelbodem die je in de vorm hebt uitgelegd. Strijk glad met een spatel en bevries het geheel zo`n 2 uur minstens voor het serveren.
Garneer met dunne schijfjes limoen.
Dit is een heerlijk gerecht, maar je moet er wel een ijsmachine voor hebben.