Wat heb je nodig?
Ingrediënten
12 basis cupcakes
- 1 1/2 cup cakebloem
- 3/4 tl bakpoeder
- 1/3 tl Zout
- 6 el zachte boter (ongezout)
- 3/4 cup Suiker
- 2 Eieren (maat L)
- 3/4 cup Melk
Fondantglazuur
Materialen
Cupcakes
Glazuur
- 1 Pan
- 1 Pollepel
- 1 Stenen plaat
- 1 Snoepthermometer
Decoratie
- 1 hoekspatula
Hoe maak je het?
Basis cupcakes
Als eerste bak je 12 heerlijke cupcakes volgens het basis cupcake recept (staat ook op onze site).
Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen voordat je ze gaat versieren!
Fondantglazuur
Los op een laag vuur de suiker en het water op.
Voeg het citroenzuurpoeder toe.
Maak de stenen plaat nat onder de stromende kraan en leg deze klaar op het werkblad.
Laat alles koken op 115*C en giet het mengsel vervolgens op de natgemaakte stenen plaat.
Laat het iets afkoelen, en werk het met de pollepel door elkaar, waarbij de massa zo dicht mogelijk bij elkaar moet blijven.
Kneed de massa goed door tot deze bijna koud is.
Geef het fondantglazuur een roze kleur
Verpak het in vetvrij papier en berg het op in een goed gesloten trommel, tot het gebruik.
Als je hem gaat gebruiken verwarm het dan au bain-marie langzaam weer op.
Blijf het fondant roeren tot de massa gelijk is aan die van dikke room.
Laat het voor het gebruik iets afkoelen.
Decoratie
Plaats op elke afgekoelde cupcake een dikke klodder roze fondantglazuur en strijk dit met behulp van de hoek spatula glad, werk hierbij van binnen naar buiten.