Cakes

Zebra Cake

0
Please log in or register to do it.
  • 250 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1/4 tl vanillee-extract
  • 4 (M) eieren op kamertemperatuur
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gram cacao
  • Rasp van 1/2-1 biologische sinaasappel
  • 2 spuitzakken

Verwarm je oven voor op 160 (hetelucht) of 180 graden, vet een springvorm met een doorsnee van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille-extract en de eieren in een grote kom en mix alles goed door elkaar met een houten lepel. Giet de helft van het beslag in een andere kom.

tiger2

Maak eerst het vanillebeslag door 175 gram zelfrijzend bakmeel en een 1/2 tl bakpoeder boven één helft te zeven, meng dit door goed door elkaar. Zeef voor het chocoladebeslag de rest van het zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl bakpoeder en de cacao boven de andere helft. Mix weer met een houten lepel en voeg de sinaasappelrasp toe.

Vul 2 spuitzakken met beide mengsels. Spuit een beetje van het vanillemengsel in het midden van de bodem van de springvorm, spuit vervolgens in het midden van deze ‘klodder’ vanille een beetje van het chocolademengsel. Blijf dit (om en om) doen totdat de spuitzakken leeg zijn.

Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check het midden van de cake met een houten prikker; als die er schoon uitkomt is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat nog 5-10 minuten in de vorm. Maak de rand van de springvorm dan voorzichtig los en laat de cake afkoelen.

Het kan heel goed gebeuren dat de bovenkant van de cake barst, maar een kleine geruststelling: Lorraine Pascale gebeurde dat op televisie, erger kan het niet worden lijkt ons…
Ferrero Rocher cupcakes
Vanille pudding

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *