Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
75 g Chocoladereep puur*
8 physalis of Kaapse Kruisbes
200 ml Tropisch sap*
4 el suiker
1 zakje Tropische notenmix*
6 el Tropische honing vloeibaar*
Zeezoutmix chili peper*
1 fles Vonkelwijn*
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt de chocolade au bain-marie (in een metalen kom die je boven een pan met kokend water hangt). Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten. Leg een stuk bakpapier op een werkblad. Vouw de blaadjes van de physalis naar achteren, doop de vruchten in de gesmolten chocolade en leg ze met de kant van de blaadjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden. Verhit in een sauspannetje het tropisch sap en de suiker. Kook dit in tot een dikke stroop en laat het afkoelen. Verdeel de notenmix in 10 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel elk hoopje met honing en maal er de zeezoutmix over. Rooster de nootjes in de oven tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen, zodat de honing hard wordt en de nootjes/rozijntjes aan elkaar plakken. Schenk enkele druppels tropische stroop in elk glas en giet de Vonkelwijn er voorzichtig bij. Garneer het glas met een chocolade physalis en serveer met de pittig-zoete notenrotsjes.