Ingrediënten
4 eieren
25 gram boter
snufje zout
3 eetl bloem
200 ml melk
1 eetl suiker
4 stroopwafels
Materialen
keukenmachine
souflevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop het eiwit samen met een snufje zout met een schone mixer in een schone kom stijf. Zet het eiwit daarna in de koelkast. Zeef de bloem. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en klop het met een garde tot een gladde massa. Haal het pannetje van het vuur en klop de eidooiers er door heen. Hak de stroopwafels fijn in een keukenmachine. Meng het mengsel in het steelpannetje met het stijfgeklopte eiwit en voeg dan ook de fijngemalen stroopwafels en 1 eetl suiker toe en roer goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de 4 vormpjes en zet ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Serveer er eventueel mini stroopwafeltjes bij.