INGREDIËNTEN
- 400 g bloem
- 1 zakje droge gist (7 g)
- 1 tl suiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 ei
- 1 el grof zeezout
BEREIDEN
- 1. Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 250 ml warm water in. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rijzen.
- 2. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 10 gelijke stukjes. Rol die uit tot rolletjes van 40 cm lang.
- 3. Leg elk rolletje in een U-vorm. Neem de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen. Duw de uiteinden vast in de bocht van de U. Maak zo nog 9 pretzels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en bestrijk met de eidooier (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrooi met het zeezout en laat de pretzels nog 10 min. rijzen. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bruin en gaar.