Gebak Overig

Appelflap

0
Please log in or register to do it.

INGREDIËNTEN

  • 2 friszure appels (bijv. goudreinet), geschild
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 pak amandelspijs (a 300 g), verkruimeld
  • 1 pak bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt

BEREIDEN

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de rozijnen, kaneel, 3 el suiker en spijs in een kom. 2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. 3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

TIP

Voor crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten

Chocolade Meringue
Pretzels

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *