Ingrediënten voor 8 personen
# 2 pakjes Philidelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr)
# 200 gr Oreo`s met chocoladevulling
# 50 gr roomboter
# 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet)
# 75 gr witte basterdsuiker
# 1 zakje vanillesuiker
# 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens)
# 2 zakjes klopfix (à 8 gr)
# 3 dl slagroom
# 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping
Bereidingswijze
Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachinae. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de gardeof kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart.
Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.