Gebak Overig

Malteser taart

0
Please log in or register to do it.

Malteser taart:

eieren

200 g suiker

200 g boter

snufje zout

200 g zelfrijzend bakmeel

100 g cacaopoeder

45 gram bakpoeder

½ theelepel all spices

snufje kaneel

60 ml rum

60 ml melk

4 zakken Maltesers

200 g boter

100 g poedersuiker

300 g chocolade custard

snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 200 ° C en beboter de springvorm. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Mix in een andere kom de eierdooiers en de suiker tot het licht en luchtig is. Voeg daarna de boter toe. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel. Zodra het deeg wat dikker is, voeg dan de rum en melk toe. Spatel de eiwitten voorzichtig toe aan het deeg. Schep het deeg in springvorm en bak de taart voor ongeveer 30-40 minuten. Als de taart aan de bovenkant te snel donker wordt, bedek deze dan voor de laatste 15 minuten af met bakpapier. Laat de taart afkoelen en snijd de taart in drie lagen. Leg de lagen voor 10 a 15 minuten in de koelkast.  Kook de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen.

Mix de zachte boter,de gezeefde poedersuiker, de afgekoelde custard en het kaneelpoeder door elkaar om de crème au beurre te maken. Verdeel een deel van de crème tussen de taartlagen en bestrijk de rest van de crème in een dunne laag op de buitenkant van de taart. Plaats de taart in de koelkast zodat het de crème wat harder kan worden. Druk daarna de Maltezers zacht in de crème op de taart.

Nougat
Brownie in een mok

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *