INGREDIËNTEN
- 1 ei
- 90 g bloem
- 280 ml halfvolle melk
- 20 g boter
- 12/ bak vanilleroomijs (a 1 liter)
- 1 tablet chocolade extra puur (100 g), in stukjes
BEREIDEN
- 1. Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een mespunt zout toe. Verhit een 1/4 van de boter in een koekenpan (Ø 28 cm). Bak met een 1/4 van het beslag een pannenkoek. Maak zo nog 3 pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. 2. Neem het ijs uit de vriezer en laat in 5 min. iets zachter worden. Verdeel het ijs in 4 porties over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken stevig op en verpak ze in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de vriezer. 3. Verwarm de rest van de melk en chocolade in een steelpan op laag vuur. Laat de chocolade smelten. Halveer de pannenkoeken en serveer per persoon 2 stukken pannenkoek. Schenk er de chocoladesaus over.
TIP
Serveer met bijvoorbeeld peer of verse aardbeien