IJs Toetjes

IJspannekoek

0
Please log in or register to do it.

INGREDIËNTEN

  • 1 ei
  • 90 g bloem
  • 280 ml halfvolle melk
  • 20 g boter
  • 12/ bak vanilleroomijs (a 1 liter)
  • 1 tablet chocolade extra puur (100 g), in stukjes

BEREIDEN

  1. 1. Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een mespunt zout toe. Verhit een 1/4 van de boter in een koekenpan (Ø 28 cm). Bak met een 1/4 van het beslag een pannenkoek. Maak zo nog 3 pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. 2. Neem het ijs uit de vriezer en laat in 5 min. iets zachter worden. Verdeel het ijs in 4 porties over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken stevig op en verpak ze in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de vriezer. 3. Verwarm de rest van de melk en chocolade in een steelpan op laag vuur. Laat de chocolade smelten. Halveer de pannenkoeken en serveer per persoon 2 stukken pannenkoek. Schenk er de chocoladesaus over.

TIP

Serveer met bijvoorbeeld peer of verse aardbeien

Nougat parfait
Appeltaart

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *