Ingrediënten
- 350 g fijne kristalsuiker
- 400 g gezoete, gecondenseerde melk
- 100 g boter
- Smaakmaker naar keuze: vanillepeul, rum (aroma), noten …
Bereidingswijze
- Doe de melk, suiker en boter in een pan met dikke bodem, zodat de warmte zich gelijkmatig kan verspreiden.
- Als de massa homogeen is en door en door warm, het vuur wat temperen en ongeveer 20 minuten laten pruttelen. De massa kleurt lichtbruin.
- Als de suikerthermometer 115° Celsius aangeeft, is het klaar. Als u geen thermometer heeft, kunt een druppel van de massa in een glas water laten vallen. Als het een halfharde toffee wordt, is de fudge klaar.
- Neem de pan van het vuur en blijf constant roeren. Blijf roeren totdat de glans verdwijnt.
- Giet de massa op een plaat met bakpapier bedekt (nu is het moment om smaakmakers toe te voegen) of in toffeeregels. Pas op, zeer heet!
- Als de fudge enigszins is afgekoeld, in gelijke stukjes snijden.