Ingrediënten voor 12 cupcakes/of 24 mini cupcakes
115 ml melk, op kamertemperatuur
3 grote eiwitten, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
90 gram roomboter, op kamertemperatuur
5 eetlepels gekleurde sprinkles
Methode
Splits de eieren en klop met een garde de eiwitten samen met de melk en vanille in een kom tot een geheel.
Doe het meel met de suiker in een andere kom. Snij de boter in stukjes en voeg langzaam de boter toe, terwijl je blijft mixen met de mixer op lage snelheid.
Voeg nu het melk mengsel toe aan het botermengsel en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een glad beslag. Met een spatel vouw je de gekleurde sprinkles door het beslag. Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Voor mini cupcakes 15-20 minuten, hou ze even goed in de gaten.
Fluffy Vanilla buttercream
4 eetlepels slagroom
300 gram roomboter op kamertemeratuur
300 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
Doe de slagroom samen met de vanille en zout in een kom en roer met een garde. In een andere kom mix je de boter zacht en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de boter en mix steeds met de mixer op lage snelheid.
Als laatste voeg je het slagroom-mengsel toe en mix nog eens 4 minuten met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel. Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je een mooie swirl maakt met een jumbo tip en spuitzak.