Als je van koffie in de ochtend houdt, zul je zeker van deze koffie muffins genieten. Gebruik instant espresso koffie voor een meer robuuste koffie smaak. Je kunt gesmolten boter in plaats van de olie gebruiken, indien gewenst. Je kunt ook 175 gr chocolade stukjes aan het eind toevoegen als je een zoetere ‘mokka muffin’ wilt.
Ingrediënten
Opbrengst: 15 muffins
- 250 gr bloem
- 75 gr kristalsuiker
- 75 gr donkerbruine basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels instant koffie korrels
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- 1/4 theelepel zout
- 1 ei
- 225 ml melk
- 110 ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 23 minuten
1.
Verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5. Vet een muffinbakblik in, of bedek met papieren vormpjes.
2.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, koffiekorrels, kaneel en zout.
3.
In een andere kom, meng je het ei, melk, olie en vanille. Roer het natte mengsel door het droge mengsel tot het net gemengd is – niet teveel mengen! Vul voorbereide muffinvormpjes tot 3/4 vol.
4.
Bak ze 22-24 minuten of tot een spiesje er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen voordat je ze uit het bakblik haalt en op een rooster legt.