Tijd: 15 min. + minimaal 1 uur in de koelkast
Benodigdheden:
- Voor de bodem 4-5 stroopwafels
- 4 eetlepels karamelsaus
- 250 ml opgeklopte slagroom
- 150 gram monchou
- 1-2 zakjes vanillesuiker
- 3-4 stroopwafels voor de topping
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel daarvoor 4 tot 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan het ook doen door met een deegroller erop te slaan. Als de stroopwafels verkruimelt zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe.
Roer het door elkaar en doe dit in de springvorm. Het is het handigst als je wat bakpapier in de springvorm legt omdat de koekkruimels aan de bodem kunnen gaan plakken. Druk de koekkruimels aan met een vork.
Daarna kan je beginnen met het mengen van de slagroom en de monchou. Je kan ook verse slagroom gebruiken in plaats van opgeklopte slagroom. Dan klop je de slagroom op met 2 zakjes klopfix. Als je de monchou met de slagroom hebt gemengd voeg je ook de vanillesuiker toe. Schep het monchou-slagroom mengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad. Verkruimel daarna nog 3 tot 4 stroopwafels. Als je deze hebt verkruimelt, strooi je deze over de taart.
Eventueel kan je er nog wat karamelsaus overheen strooien. De taart kan nu voor minimaal 1 uur de koelkast in!
Hee!
Een vriendin en ik hadden dit samen gemaakt en het was best wel lekker. Het jammere was, dat het best wel vage uitleg was en dat het dus eigenlijk hartstikke mislukte. Ook heb ik wel is lekkerdere stroopwafeltaarten geproefd. Jammer van het geld, maar wel lol gehad met mijn vriendin om het te maken 😉
Noah