Cupcakes Recept van de dag

Ferrero Rocher cupcakes

0
Please log in or register to do it.

Voor 24 cupcakes

  • 125 ml kokend water
  • 6 el cacao
  • 60 ml yoghurt, niet te dik
  • 1/3 tl vanille extract
  • 1 el hazelnoot extract of siroop
  • 1/2 tl melasse
  • 120 gram ongezouten, zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 110 gram bloem
  • 1/2 + 1/8 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Ferrero Rocher
  • Nutella (optioneel)
  • Muffinvormpjes

Voor de chocolade-hazelnootganache

  • 60 ml slagroom
  • 110 gram melkchocolade in stukken
  • 1 el lichte kandijsiroop of corn syrup
  • 1 tl hazelnoot extract of siroop
  • 75 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt

Verwarm je oven voor op 175 graden en meng in een kom het water samen met de cacao tot je een glad mengsel hebt. Meng er vervolgens de yoghurt, melasse, vanille en hazelnoot extracten door. Mix in een grote kom de boter en de suiker tot je een mooie, luchtige en lichte massa hebt, dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

Mix de eieren, één voor één, door het suikermengsel en voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen. Zeef boven weer een andere kom de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het eiermengsel, afwisselend met het cacaomengsel en zorg ervoor dat je eindigt met het bloemmengsel. Voeg steeds pas een volgende portie toe als de vorige volledig opgenomen is.

Vul elke vorm voor ongeveer de helft met het beslag, ze zullen nog flink rijzen. Bak de cupcakes 15-20 minuten en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, als deze er schoon uit komt is het zover. Laat ze volledig afkoelen.

ferrero cupcakes2

Voor een extra effect kan je ervoor kiezen om de cupcakes met een klein beetje Nutella te vullen. Snijd de bovenkant ervan af en haal er vervolgens nog een klein beetje cake uit, vul dit met één theelepel Nutella en leg er vervolgens het dekseltje weer op.

Maak de ganache door de room te verwarmen, totdat het bijna kookt. Voeg er de chocolade aan toe en roer goed. Meng er vervolgens de kandijsiroop, hazelnoot extract en gehakte hazelnoten door. Laat het een beetje afkoelen en besmeer de cupcakes met de ganache. Maak ze vervolgens af met een halve Ferrero Rocher.

ultieme milkshake
Zebra Cake

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *