Cake:
300 gram boter
300 gram donkerbruine basterdsuiker
5 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram cacao
3 el Ovaltine
200 ml volle melk
Glazuur:
100 gram boter
125 gram pure chocolade
50 gram Ovaltine
*Ovaltine is een soort melk in poedervorm met toegevoegde malt, suiker en wei. De meeste supermarkten verkopen de oranje bussen, maar mocht je het niet kunnen krijgen dan volstaat Nesquik oplos chocolademelk ook.
350 gram poedersuiker
4 el melk
Maltesers om te garneren
Verwarm je oven voor op 180 graden en smeer de twee springvormen met een doorsnee van 20 centimeter in met boter. Klop de boter en suiker samen tot je een luchtig mengsel hebt en voeg vervolgens één voor één de eieren al kloppend toe.
Voeg de bloem, cacao, Ovaltine en melk toe. Verdeel het mengsel in twee delen en giet in de springvormen, bak de cakes in 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cakes 10 minuutjes afkoelen en haal ze uit de vorm om verder af te koelen. Smelt de boter, chocolade en Ovaltine samen in de magnetron. Mix er de poedersuiker en melk door.
Maak de taart door de helft van het glazuur tussen de twee cakes te doen en de rest bovenop. Garneer met zoveel maltesers als je zelf wilt.
Wedstrijdje raden hoeveel calorieën hier inzitten?