Ingrediënten:
Benodigdheden voor 600 gram:
500 gram kristalsuiker,
3 deciliter water,
1 eetlepel honing,
30 gram gelatine,
2 eiwitten,
mengsel van gelijke delen poedersuiker en bloem.
Bereidingswijze
- Meng de suiker en honing in 2 deciliter water op een matig vuur.
Roer net zo lang tot de suiker is opgelost. - Breng het aan de kook en laat het net zo lang koken tot 1 druppel die je van een lepel in
een glas water laat vallen zich tot een hard balletje vormt
en de vorm behoud als je het er uit haald. - Week de gelatine in de rest van het water en zet het in een kopje in een pan met
kokend water om het verder te doen smelten. - Meng de stroop met de opgeloste gelatine giet dit mengsel bij de opgeklopte eiwitten.
- Blijf kloppen tot het stevig is maar je het nog wel uit kunt gieten.
- Vet een bakblik in( 20 bij 20 en 3 centimeter hoog) met olie, boter of water en bestrooi het met
de poedersuiker en bloem. - Giet de marshmallow massa in het blik en laat het in de koelkast afkoelen. (2 a 3 uur).
- Draai daarna het geheel om op een met poedersuiker bestrooid vlak.
- Strooi daar een dikke laag poedersuiker op en laat het 1 uur drogen zodat er een korstje op kan komen.
- Snij het daarna in stukken of in rondjes en klaar zijn de marshmallows.