Koekjes

Spekkoek

0
Please log in or register to do it.

Ingrediënten

* 100-150 gr meel
* 11-12 eieren
* 400 gr boter
* 2 zakjes vanilla suiker
* zout
* 250 gr bastersuiker (wit)
* 8 tl kaneel
* 4 tl anijs
* 3 tl gemalen kruidnagelen
* 2 tl kardamon
* 2 tl nootmuskaat

 Hulpmiddelen

* bakblik 22 cm
* spatel
* mixer
* pollepel
* grote kom (2 maal)
* grilloven

Voorbereiding

* boter zacht laten worden (niet smelten)
* eieren scheiden
* eiwit kloppen
* kruiden klaarzetten
* bakblik invetten
* oven op 110-140 C*
* usual mise en place

Bereidingswijze

– maak van de boter een romige massa met de mixer
– wanneer romige massa, doe er suiker met zout en vanille suiker bij
– al roerend er de eigeel langzaam bij doen, roer met pollepel
– hierna heel voorzichtig geklopt eiwit toevoegen in etappes, met pollepel
– meel toevoegen en roeren
– wanneer beslag enigszins glad, scheiden in twee kommen
– ene beslag met kruiden, andere zonder kruiden
– resultaat= beslag voor bruine laagjes en beslag voor witte laagjes
– begin met wit laagje in bakblik, heel weinig>> dunne laagjes. 4 minuten in oven op 100-140 graden (grillstand!!)(tijd is afhankelijk van oven) laagje mag niet aanbranden, maar moet wel echt gaar zijn!!
– na 4 min volgende laag (bruin) en ga zo voort totdat beslag op.
– wanneer laatste laagje kun je de koek nog even laten garen op 100 graden normale stand
– blik eruit halen 5 minuten afkoelen
– nu verder laten afkoelen zonder springvorm

Merengue met ijs en frambzoen
Schuimpjes

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Wees de eerste die liked!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *